• Softbal Pupillen Kampioen 2021

 • Alweer Goud voor ongeslagen Giants Jeugd Softbalteam U12

  Het topsoftbal talent U12 van Nederlandse bodem, komt uit Hengelo Twente. Deze ongelofelijk talentvolle Softbal meiden van Giants, zijn tussen de 8 en 12 jaar. En, Riomie, Faye, Bibi, Romijn, Lieke, Lizzy, Fleur, Lot en de enige jongeman, die het team completeert: Krijn van de Wens, zij zijn voor de 3e keer op rij ONGESLAGEN Kampioen.

 • Deze meiden zijn zo goed omdat er de afgelopen 2 jaar keihard is gewerkt. Er staan keigoede pitchers in de line-up: Bibi, Lot, Faye en Fleur
  Maar ook zijn er getalenteerde catchers: Riomie, Lieke en Romijn.
  Talent is niet komen aanwaaien. Daar moest gedegen coaching & training tegenaan. Er is gewerkt vanuit een visie en missie. Kampioen worden, dat schreeuwt om een goede conditie, topskills en slimme strategie. Daar draait het precies om in softbal. Het team begrijpt dat.

 • Giants heeft in dit team ge├»nvesteerd. En de meiden bewijzen keer op keer, dat zij er de schouders onder hebben gezet. De successen kunnen worden toegeschreven aan de Pitchers, catchers, fielders en aan hun slagkracht. Deze jonge softbalsters hebben als 1 team, meer dan gemiddeld getraind met een pittige 3 keer per week en daarnaast de weekend competitie.
  Deze leuke, gezellige Giants softbal meiden, worden getraind door pitchers en catchers uit de hoofdklasse. Pitcher NL Team, Lindsey Meadows neemt de werpsters voor rekening. Catcher Laura Wissink van het NL dames softbal team deed dit voor de catchers. Coaching was daarnaast verder in handen van de assistent coach van het Nederlands Team, Martijn Guillot en oud College coach Lynn Dollekamp.

 • De ambitie van het team? ' Een keer verliezen, ongelofelijk genoeg ' . Zoals de coaches aangeven. Want, zo luidt de hierbij gevraagde uitleg. Deze meiden moeten via hun sport vooral ook leren omgaan met tegenslag. Dat hoort bijsoftbal. You win some, you lose some. Shake it off & deal with it. Die mentaliteit moet er zijn. Die komt er alleen met goede weerstand en goed opgeleide jeugd.

  En dat was er tot nog toe in den lande, blijkbaar, in onvoldoende mateHet Team wordt samen met ALLE andere kampioenen van Giants, en dat is meer de helft van alle Giants teams in de Honk- & Softbal competitie, worden in het zonnetje gezet. Dit gebeurt allemaal op een prima moment. Allen worden officieel gehuldigd op 24 oktober op de grote gezellige Giants Familiedag

 • Dit belooft mooie ontwikkelingen voor de toekomst van dit team, maar ook van de Softbalsport. Nederland gaat zeker meer gaat horen van dit Team, deze meiden en jongeman. Ze ballen hun weg naar de top. Dat is zeker.