• Giants Clinics

 • GIANTS CLINICS een unieke authentieke ‘All American’ Experience!  

  De honk- & softbal clinics van Giants bevatten de ervaringen, die honkbal maken tot de sport die het is. Tijdens deze clinics begeleid het Technisch Sportkader van Giants clinics alle deelnemers bij het gooien, vangen, slaan en de basis van de spelregels in diverse oefenvormen. De kern van de Giants clinics zit in de unieke, authentieke beleving van het spel. Daarom wordt tijdens de clinics met authentiek honk- & softbal materiaal getraind en gespeeld. Stapsgewijs maken deelnemers kennis met alle onderdelen door middel van oefenvormen waarbij een mooie afwisseling van individuele prestaties, onderlinge communicatie en samenwerking, maar vooral ook: teambuilding, centraal staan. Het Technisch kader van Giants zet maximaal in op deze All American sportsexperience, door bijvoorbeeld de clinics af te sluiten met een aantal competitieve, sportieve, wedstrijdvormen.

  Los van de hierboven aangehaalde elementen, neemt het Technisch sportkader van Giants clinics de factoren fun & veiligheid vanzelfsprekend, heel serieus. Alle oefenvormen worden uitgevoerd met zachte honkballen, instructies zijn gericht op het veilig leren omgaan met materialen, Giants beschikt over NOC-NSF en Sportbond KNBSB (internationaal) erkende en gecontroleerde, veilige knuppels. De Giants clinics zijn qua opzet en inrichting gecentraliseerd rondom de ‘All American’ sportfun-beleving en veiligheid van alle deelnemers.

 • LOCATIE
  Giants clinics worden in de regel op de eigen Honk- & softbal accommodatie op Sportpark Slangenbeek, geheel verzorgd. Het adres is Torenlaan 64 te Hengelo (Ov.). Echter, in bijzondere gevallen (bijzondere en/of kwetsbare doelgroepen etc.) waar vervoer mogelijk een belemmerende factor is, kan Giants de All American Experience ook op uw eigen locatie verzorgen. Giants heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in mobiele en opblaasbare honk- & sportsportinfrastructuur. Kortom, kunt u niet naar Giants komen, dan komt Giants bij u!

  AANTAL PERSONEN
  Giants begeleidt regelmatig gem. 1 of 2 groepen van 20 personen (40). Bij meer dan 40 personen, zal per sportsexperience event, ruim van tevoren afgestemd moeten worden of er op de gewenste datum/data, sprake is van beschikbaar technisch kader.

  PROGRAMMA en DUUR
  Een standaard honk en softbal clinic duurt tenminste 60-90 minuten. Heeft u liever een korter of langer programma? Vermeld dit dan in uw aanvraag.

  Het standaard Giants clinic programma voor alle onderdelen bestaat naast een activerende, gedegen warming up; uit 3 sessies. Een sessie gooien/vangen – met b.v. gericht gooien en werpen met speedgun metingen. Een tweede sessie kan zo bijvoorbeeld ‘het fielden’ beslaan. Hierbij wordt aan de hand van diverse fieldingdrills de balbehendigheid in combinatie met het hanteren van de honkbalhandschoen op de proef gesteld. Tot slot wil natuurlijk iedereen een keer een echte baseball Homerun! uit ons ballpark slaan. Hoe gaaf is dat. Natuurlijk wordt na de activerende sessies, de ‘All American experience’ pas echt compleet in de afsluitende baseballmatch!

 • PRIJS
  Veelal zijn de kennismakingsclinics en of clinics die vallen onder sportpromotie actitiviteiten, geheel gratis. Maar voor de zgn. special clinics wordt een vergoeding gevraagd van E. 5,00 per deelnemer. Limonade is hierbij inbegrepen. De mogelijkheid bestaat om tegen een aantrekkelijke prijs, als blijvend aandenken bij deze unieke All American sportsexperience; ook de authentieke Giants clinic baseballshirt, inclusief de Giants baseballcap, voorzien van eigen naam en rugnummer te bestellen,
  Vermeld in dat geval bij de aanvraag, voor hoeveel deelnemers u dit wilt realiseren.
  Voor bijzondere/grotere sportsexperiences geldt; de prijzen zijn op aanvraag; Giants beschikt over ruim voldoende materialen om grote groepen te kunnen bedienen. De velden zijn in de regel ook voor reguliere trainingen & competitie ‘bezet’. We komen daarom eerst graag met u in contact, om zo uw wensen te inventariseren en de mogelijkheden tot maatwerk te bespreken.

 • Stichtingen / Bedrijven / Verenigingen;
  Bent u bijvoorbeeld een manager of ploeg- of teamchef van een bedrijf of organisatie die op zoek is naar een unieke, sportieve teambuilding middag voor uw medewerk(st)ers? Hiervoor biedt Giants een unieke All American sportsexperience waarbij, naar wens bijvoorbeeld afgesloten kan worden met een drankje op het terras en een gezellige barbecue na de activerende teamsport-baseball and softballclinics. We vragen u slechts om vooraf naar onze accommodatie te komen. Wij kunnen daarbij een goede indruk geven van de faciliteiten en deze afstemmen op uw specifieke wensen. Dit helpt om de verwachtingen van het maatwerk zo goed mogelijk af te stemmen.
  Bent u bijvoorbeeld een trainer/coach van een team binnen uw vereniging en lijkt u het leuk als een prominente honkballer- of softbal(st)er één of meerdere clinics of trainingen uw team (deels) begeleidt, of bent u voor uw vereniging geïnteresseerd in een clinic? 

  Buurtcentra, Goede doelen, ANBI stichtingen;
  De buurtcentra zijn ideale plaatsen om kinderen kennis te laten maken met honkbal. Alle kinderen mogen gratis 4x meetrainen om honk- en softbal uit te proberen. De kinderen kunnen vanuit deze introductie en eventuele vervolgclinics, doorstromen naar onze vereniging. Wilt u een honkbalclinic voor uw buurtcentrum tegen kostprijs?

  VO/V(S)O/MBO Scholen;
  Heeft uw school interesse in honk- & softbalclinics en wilt u een tophonkballer of softballer uw scholieren laten trainen. Giants maakt dit mogelijk, we zetten het ‘All American sportsexperience’- thema onvergetelijk voor hen neer. We zorgen voor VIP’s die (bv.) ballen en petten signeren.

  Giants werkt bijvoorbeeld samen met Hengelo Sport, een initiatief dat ondersteund wordt door de Gemeente Hengelo. Ook zijn er in het kader van sportkennismakingsactiviteiten vaak mogelijkheden om lokaal hiervoor subsidie te ontvangen. Het loont vaak de moeite om even contact op te nemen met uw gemeente om informatie op te vragen omtrent de mogelijkheden.

  Bijzondere en/of kwetsbare doelgroepen;
  Giants heeft speciaal opgeleid Technisch kader om ook enthousiaste, kwetsbare deelnemers een prachtige ‘All American sportsexperience’ te bezorgen. Vanaf de allerkleinsten (van 6 tot 10 jaar) tot (jong-) volwassen doelgroepen. Ook voor de sporters met een beperking zijn er meerdere opties om mee te doen met een passend, op maat gesneden keuzeprogramma aan sportaanbod. Denk bijvoorbeeld aan sportinnovatie Baseball5, de dynamische urban straatsportvariant van het honkbal. Deze clinics worden zeer laagdrempelig aangeboden met passend, aangepaste materialen om de Experience zo authentiek mogelijk te laten plaatsvinden. Neem contact op met Giants; info@giants.nl;

 • Informatie aanvragen