• Weekend Berlijn toernooi 04-2022

  • Het is vrijdag 8 april en het kan beginnen! Om 8 uur ’s ochtends rijden de eerste 3 auto’s richting Berlijn met hierin 9 enthousiaste softballers van zowel de recreanten als de dames. Na een korte pitstop onderweg, komt iedereen aan in het mooie Berlijn. Na het inchecken was het dan ook snel tijd om de stand te ontdekken. Met onze tourgids Kyra en bus 100 gingen we langs de verschillende trekpleister van Berlijn. De dag eindigde met wat eten en wat drankjes, want de volgende dag moest het gaan gebeuren.

    Zaterdag 9 april. Onze eerste wedstrijd is pas in de middag, maar op tijd zijn we op het veld voor de openingsceremonie. Beetje moe en licht bevriezend horen wij de opening aan, worden we verwelkomd en zien we hoe de eerste bal wordt gegooid. Het toernooi is begonnen! Na de opstart aan onze kant is het dan zo ver. Onze eerste wedstrijd is tegen MBSV Wildcats uit Dresden. Het zonnetje scheen en allemaal hadden we er zin in. Het was een mooie eerste pot met goed pitch werk van Marloes, een homerun van Jort en goed slagwerk van iedereen, wat natuurlijk iedereen al op de livestream had gezien. Eindscore 12-2 voor Giants. Daarna de wedstrijd tegen het organiserende team, de Challengers. Vanaf het eerste moment al een zeer fanatiek team, dus het was tandje erbij voor Giants. Met goed pitch werk van Hermine en Marloes, lieten wij het helaas liggen aan slag. Eindstand 5-9 voor de Challengers. Maar niet getreurd, zondag moest er nog 1 wedstrijd komen. De winnaar van die wedstrijd ging naar de finale, dus het was nog niet voorbij. Onze dag was ook nog niet voorbij, want wij hadden nog diner met een boot op de Spree! Een activiteit geregeld door de organisatie van het toernooi waar alle teams aan konden deelnemen. De gezellige avond werd afgesloten met nog 1 drankje en dan snel naar bed, de finale kwam eraan.

  • Zondag 10 april, heerlijk uitgeslapen. We speelden onze eerste wedstrijd pas weer in de middag en de check out in het hotel kon ook tot vrij laat. Dit gaf ons de gelegenheid om rustig op te starten met een lekker ontbijtje en daarna alles rustig in te pakken. Koud was het helaas nog steeds, dus met laagjes dik komen we aan op de laatste dag van het toernooi. En vandaag was het niet alleen koud, maar kwam er ook nog regen naar beneden, leuk zo’n zomersport... Na de warming up in de kleedkamer, zijn we klaar voor de wedstrijd tegen de Inglorius Batters. Kyra begint goed met pitchen maar door fouten in het veld blijft het rommelig. Aan slag doen we het wel goed waardoor de wedstrijd erg spannend blijft. Helaas is er een onderbreking in de wedstrijd vanwege een blessure aan de tegenstanders kant. Gelukkig blijkt dit achteraf mee te vallen, maar door het stilvallen was de fut eruit bij Giants. Céline gooit de wedstrijd uit, maar helaas pakken we het niet goed weer op. Einduitslag: 12-14 voor de Batters. Hoewel we helaas de finale niet hebben bereikt, betekende dit wel dat we redelijk op tijd weer richting Hengelo konden gaan, ook niet helemaal een straf. Met de beker van de 3e plaats en zakjes snoep op zak, rijden de auto’s weer richting Hengelo. Het was weer een leuk weekend.