Zo moeder, zo dochter: ook bij Giants/HTH

16-06-2013
Zo moeder, zo dochter: ook bij Giants/HTH

HENGELO - Families in de sportwereld.

Waar kom je ze niet tegen in welke relatie dan ook. Bij Giants/HTH softbal is er de relatie zo moeder, zo dochter. Hermine en Marloes Hagemeier. moeder en dochter zijn beiden werpster bij de softbalploeg in Hengelo.


En dat op zich is uniek en hele maal voor de regio Twente. Daar waar bij het senioren softbal veelal de buitenlandse werpsters de dienst uitmaken, kan Giants/HTH bogen op een oer Twents werpstersduo. En moeder Hermine: die behoeft geen nadere introductie met de ruim 40 jaar dat zij al actief is in de softbalsport.


Ooit begonnen bij Run '71 toen ze op het oude veld van Tex Town Tigers vanaf de kant de vraag van Pa Brand de vraag kreeg of ze ook een borreltje lustte. Hermine Hagemeier heeft heel wat meegemaakt in de softbalwereld maar heeft haar vaardigheden van deze sport overgebracht op haar dochter Marloes. Samen vormen ze de werpersstaf bij Giants/THT dat debuteert in de derde klasse A en inmiddels vijf overwinningen behaalde. De laatste van de vijf was op zondagmiddag 16 juni 2013 tegen Almere '90 2 met 13-10.


Softbal kijken op sportpark Slangenbeek, de thuishaven van Giants/HTH. Met deze ploeg en Almere '90 in de hoofdrol. Twee leuke wedstrijden met aantrekkelijk en opportunistisch spel. Vele honkslagen, prachtige vangballen, fouten en heel veel gescoorde punten. Dat alles onder toerziend oog van twee scheidsrechters Maarten Platvoet en Tico Nicolaas. Maarten Platvoet beet het spits af, Tico Nicolaas volgde bij de tweede wedstrijd.

De eerste wedstrijd kende een lovend begin van Giants/HTH. Van de vijf slagvrouwen kwamen er drie tot een honkslag: Mirella Schilperoord, Ellen Norde en Tess de Breet. De thuisclub kwam met 2-0 voor door scores van Roxanne Alink en Mirella Schilperoord en kon zich de luxe permitteren om drie speelsters achter te laten op de honken. De sportieve toon was gezet voor een aantrekkelijke wedstrijd. Daaraan deed Almere '90 graag mee. De bezoekers kwamen in de eerste helft van de tweede slagbeurt terug tot 2-2.


De linkshandige Marcella van Wietingen kwam in de gelijkmakende tweede slagbeurt met het antwoord. Ze sloeg een twee honkslag  maar kreeg verder geen support om Giants/HTH opnieuw op voorsprong te brengen. In de eerste helft van de derde slagbeurt bereikte Almere '90 het derde honk. De bezoekers lieten vervolgens drie speelsters achter op de honken.


In de gelijkmakende derde slagbeurt liet de thuisclub een mooi staaltje aanvallend softbal zien. Ellen Norde, Tess de Breet en Isabelle ten Cate sloegen allen een honkslag. Zij scoorden in deze volgorde ook de 3-2, 4-2 en 5-2. Er leek op dat moment geen vuiltje aan de lucht. Leek want juist met softbal in de derde klasse kun je alle kanten op. Almere '90 zette een linkshandige werpster in die lange tijd uitstekend werk verrichtte. De bezoekers bogen de 5-2 achterstand om in een 6-5 vooorsprong.

Dat alles in het begin van de vierde slagbeurt. Mirealla Schilperoord zorgde voor 6-6.
In de vijfde inning namen de bezoekers een 10-6 voorsprong. En toen was daarcdie zo belangrijke gelijkmakende zesde slagbeurt voor Giants/HTH. De honken stroomden vol met Roxanne Alink, Mirella Schilperoord en Kimberley oude Nijhuis. En ineens sloeg Ellen Norde een prachtige TRIPLE, goed voor drie punten van achtereenvolgens Roxanne Alink, Mirella Schilperoord en Kimberley. oude Nijhuis, de jongste speelster uit de ploeg. Het werd 9-10.

Ellen Norde was zo vriendelijk om haar ploeg in de dubbele cijfers te brengen: 10-10. Maar het feest op sportpark Slangenbeek ging verder. Tess de Breet 11-0, Isabelle ten Cate 12-10 en Bibianne Geerts 13-10. Alle dertien goed dus. En om dat te bewijzen werd in de eerste helft van de zevende slagbeurt een prima dubbelspel gemaakt door Giants/HTH. Het was een genot om naar te kijken dankzij de wil en de inzet van twee ploegen. Giants/HTH sloeg twaalf honkslagen.
 

De tweede wedstrijd werd door Almere '90 met 6-4 gewonnen.
Vier innings lang bleef het, mede dankzij werpster Hermine Hagemeier 0-0. In die periode waren er verdedigend twee mooie acties. In de eerste slagbeurt een actie van Isabelle ten Cate naar Kimberley oude Nijhuis en in de tweede inning een mooie vangbal van Ellen Norde die communicatief luid en duidelijk en daarbij laat zien dat ze over een prima sprint snelheid beschikt. In de derde inning sloeg Marcella van Wietingen een stootslag-honkslag en kwam daarmee op het eerste honk. 

In de vijfde inning kwamen er de nodige honkslagen en liet het veld van Giants enkele kostbare steken vallen. Almere '90 profiteerde daarvan en kon uitlopen naar 0-3 en in de zesde inning naar 0-5. In de zesde slagbeurt scoorde Ellen Norde, mede door een TRIPLE van haar zelf 1-5. Isabelle ten Cate sloeg vervolgens ook een honkslag Bibianne Geerts kwam met vier wijd op de honken. Marcella van Wietingen zorgde voor een kostbare velders keus. De spanning kwam terug toen Isabelle ten Cate 2-5 scoorde en Bibianne Geerts 3-5. De bezoekers scoorden in de zevende inning 3-6 en Ellen Norde bracht de eindstand op 4-6.
Giants/HTH sloeg slechts drie honkslagen.
 

*De volgende thuiswedstrijden zijn op zaterdag 6 juli tegen Wombats uit Tiel. De eerste wedstrijd begint om 15.00 uur.