Recreanten 2e op internationaal toernooi

28-08-2013
Recreanten 2e op internationaal toernooi

BABENHAUSEN (Duitsland) - Onze recreanten zijn in het weekend van 24 en 25 augustus op een grandioze manier op een 2e plaats geëindigd tijdens het LSG-toernooi. De mensen die niet weten waar Babenhausen ligt, kunnen het schoolgeld wel gaan ophalen. De stad Babenhausen ligt enkele kilometers voorbij Frankfurt.


Wij, de Giants, hadden erg veel zin in het toernooi en weken vooraf werd na de training over niets anders gesproken dan over dit toernooi. Vragen als wie blijft er op het veld slapen (overnachten), wie gaat er naar een hotel, wie neemt er bier mee, wie neemt er ander nat mee, wie zorgt er voor dit en wie voor dat. Het kwam er op neer dat de ene groep bang was om niets te missen van het toernooi bleef k(r)amperen en een andere groep niet zonder een lekker bedje, goede nachtrust en een eigen douche/bad kon ging in een hotel. We wisten vooraf dat er geen kleedkamers en doucheruimte op het terrein waren, maar dat mocht de pret niet drukken. En pret hebben we gehad. Het hele weekend was erg gezellig. Ook konden we de oude bekenden van andere verenigingen uit Duitsland en Nederland weer in onze armen sluiten en werden nieuwe vrienden gemaakt. Henk en Marloes kregen volop de gelegenheid om teams te inviteren voor ons eigen toernooi op 14 en 15 september.


Met 13 Giants-mensen en 7 man/vrouw/kind publiek was het team goed vertegenwoordigd.  Op de zaterdag wonnen wij onder leiding van Ivo de drie (Borg, Samacols en Titan-Nics) wedstrijden en dat betekende dat we de koploper waren van die dag. Echter na een zeer zware avond/nacht speelden we de 1e wedstrijd tegen Bexx wel een goede wedstrijd, maar niet goed genoeg om te winnen. We moesten het doen met een gelijke verdeling van de punten (2-2). Na enkele uren wachten moest de 2e wedstrijd gespeeld worden tegen Pioniers. Ook hier werd door ons niet slecht gespeeld, maar we sloegen de ballen te vaak (7X) rechtstreeks in de handschoen van de tegenpartij. Door puur pech ging hier de winst (1-2) naar de Pioniers. Wel bleven we koploper en speelden we de finale tegen Bexx. Dit Duitse team bestaat uit zeer jonge talentvolle spelers met veel goede slagmensen en een pitcher die in het Duitse nationale team zit. Omdat de benen van de mensen van dit team ook is ingesmeerd met hazenvet was het bijna onmogelijk om van ze te winnen. We bleven echter vol goede moed omdat we de 1e wedstrijd tegen hun gelijk hadden gespeeld. In de 1e inning kreeg Bexx met alle honken bezet en een home-run een voorsprong. Wij hadden door hun sterke pitcher 2 inningen lang niets te vertellen. Op een gegeven moment konden we zijn ballen wel raken en werden we mentaal ook weer sterker. In de laatste inning bij een stand van 6 tegen 6 kreeg het thuisspelende team Bexx nog een kans. Helaas voor ons maakten zij gebruik van deze kans en ging de 1e plaats naar hun.
De recreanten van Giants kunnen met een op opgeheven hoofd en spierpijn terug kijken op een zeer geslaagd en super gezellig weekend.