Uitstapje: Aspiranten on Tour 2015

01 mei 2015

Giants aspiranten veroveren Engeland


Na 2 jaar sparen, hard werken en verschillende acties on geld bij elkaar te krijgen was het vrijdag 1 mei dan eindelijk zo ver. Een groep van 21 spelers en 8 begeleiders ging vol goede moed op pad naar Engeland.

Om 9 uur vertrokken we na uitgezwaaid te zijn door alle ouders. De heenreis verliep voorspoedig en we waren mooi op tijd bij de boot die ons naar Dover zou brengen. Tegen 7 uur waren we op de camping en hebben we ons geïnstalleerd.

Zaterdag

Zaterdag stonden de eerste wedstrijden op het schema. Tegen jeugdteams van de Essex Red Backs, het team waar we door uitgenodigd waren. Tico en Henk hebben beide een team gekozen dus er werden 2 mooie mixen gemaakt tussen aspiranten 1 en 2. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 9-2 met Scott op de heuvel en Jorik die met zijn 11 jaar achter de plaat plaatsnam en samen vormden ze een mooi duo dat het onze tegenstander aardig moeilijk heeft gemaakt.

De tweede wedstrijd hebben we helaas verloren met 11-6. De scheidsrechter had moeite om te ballen die Fabio gooide te callen en met alle honken vol ging er een bal van de tegenstander tegen het hek aan om de punten binnen te slaan. Helaas voor ons maar ook deze wedstrijd was voor de begeleiders een genot om naar te kijken door goed spel van beide kanten.

's Avonds zijn we samen met onze begeleider Sean naar de Foodcourt gegaan waar we de keuze hebben gemaakt uit 2 restaurants. De ene helft koos voor de pizza hut en de anders helft voor Tonys grill and diner waar we heerlijk hebben gegeten.

Zondag

Zondag stond een trip naar Southend op de planning. Aan de langste pier ter wereld staat een pretpark waar we een bezoek aan hebben gebracht. Een aantal jongens en meiden worden graag de achtbaan in en onze hoop was op Tico gevestigd om een Minion te winnen met het ballenspel waarbij 2 softballen in een emmer gegooid moesten worden. Helaas voor ons is dit niet gelukt.

We hebben met een aantal mogen kijken naar een demonstratie van de lifeguards van South End. Samen kwamen we tot de conclusie dat je hier beter niet het water in kon gaan. Ook kwamen we er later die dag achter dat er geen leeftijdsgrens op gokautomaten zit want iedereen mocht naar binnen en de sleutelhangers vlogen ons om te oren.               
      
's Avonds lekker gegeten in de pub waar er een burger challenge op het menu stond en dat lieten Thomas Keanu en Douwe zich geen 2 keer zeggen.

Maandag

Maandag stonden er weer wedstrijden op de planning, dit keer tegen de Londen Mets die Little league gespeeld hebben in Praag. We wisten dus dat we een pittige tegenstander zouden hebben en nadat Tico de hele nacht over een opstelling heeft liggen nadenken werden we om half 6 door hem gewekt.

Op naar Londen dus waar de eerste wedstrijd gepland stond tussen aspiranten 1 en de Mets U14. Michael is deze wedstrijd sterk begonnen maar moest helaas al snel het veld verlaten doordat hij een harde bal op zijn enkel geslagen kreeg. Scott nam het van hem over maar onze tegenstander was een echte slagploeg en het veld kreeg ontzettend veel ballen te verwerken. Offensief liep het bij ons niet zo goed. We hadden moeite met de snelle ballen van de tegenstander waardoor de eindstand op 12-2 bleef steken.

Hierna was aspiranten 2 aan de beurt tegen het U12 team aangevuld met spelers van de U14. Cedric begon met pitchen en liet samen met catcher Julian de tegenstander zien wat ze waard waren. Maar ook hier stond bij de tegenstander een sterke pitcher op de heuvel waar wij moeite mee hadden. Hier de eindstand 15-5.

De derde wedstrijd was opnieuw aspiranten 1 tegen U14. Nu we wisten waar we tegen moesten kon er een tandje bij geschakeld worden. Michael, later afgelost door Fabio was weer hersteld en begon met pitchen op Jesse..

In deze pot lieten onze spelers zien dat ze ook een geweldig potje kunnen honkballen en stelden de tegenstander regelmatig verbaast met mooie acties. Na een geweldig mooie strijd waarbij het team de pitchers geweldig steunde was de eindstand 3-3.

De laatste wedstrijd van de dag was opnieuw aspiranten 2 tegen de U12. Stefan heeft hier gepitched maar bij het team was de puf eruit na 3 nachten weinig slaap en drukte. Eindstand 10-0.

De coach van de Mets had na afloop nog een kleine verrassing voor een aantal spelers die bij zijn team waren opgevallen. Zij kregen een medaille als aandenken aan de wedstrijden van die dag. Michael en Cedric voor hun pitchprestaties, Scott en Fabio voor het pitchen en hun veldwerk. Thomas voor het catchen, Mart voor zijn veldwerk. Annemarie en Jordi omdat ze bikkels zijn en na een bal in het gezicht en een bal waar je als jongen geen bal wilt krijgen toch door zijn gaan spelen.

Dinsdag

Dinsdag stond er opnieuw een drukke dag op de planning, dit keer opnieuw naar Londen maar nu voor sightseeing en het toerist uithangen. We hebben met de hop on hop off bussen een deel van de stad bekeken en zijn op een aantal punten uitgestapt om alles van dichtbij te zien. Wat een mooie stad!! Na het sightseeing nog even gewinkeld en toen zat deze dag er ook alweer op.

Woensdag

Woensdag was alweer de laatste dag. Na lekker uitgeslapen te hebben zijn we samen naar de supermarkt gegaan om de laatste ponden op te maken. Hierna snel door naar de American Diner, de sponsor van de Red Backs. De American softdrinks en spareribs waren niet aan te slepen voor de lunch.

's avonds stonden de laatste wedstrijden op de planning, maar in plaats van honkbal zijn we gaan slowpitchen. Een goede oefening om te leren wachten. Zelfs voor de coaches die meegespeeld hebben een goede les om te leren en niet een home run te slaan naar de catcher ;) Maar we zullen geen namen noemen...maar  “dat is honkbal ” zal iedereen bekend in de oren klinken.

Donderdag

Donderdag stond de terugreis alweer gepland. Het opruimen ging sneller dan verwacht waardoor we al om 12 uur de boot konden nemen in plaats van 2 uur. Maar eerder in Hengelo komen zat er niet in door een enorme file in Antwerpen. Uiteindelijk na een lange rit pas na 10 uur in Hengelo gekomen waar alle ouders ons op stonden te wachten.


Misschien wel het begin van een mooie traditie !!!
Ook via deze weg iedereen bedankt die dit mogelijk heeft gemaakt. Ouders, kinderen, coaches, begeleiders, Red Backs, Mets en natuurlijk ook de Giants

Foto's van dit evenement