Softbal Interland: Nederland - Duitsland

01 augustus 2014

Op 1 augustus verzorgt HSV Giants Hengelo de kick-off van de Elf-Steden-Toer van het Nederlands Dames Softbalteam. Zij spelen op die dag hun eerste WK-oefeninterland tegen het Duitse Nationale team.

Wil je het Nederlands softbalteam in levende lijve ontmoeten en van dichtbij in actie zien? Dat kan. In voorbereiding op het WK 2014 in Haarlem toert het team de komende maanden door het land. De eerste oefenwedstrijd is gelijk een interland tegen niemand minder dan het Duitse Nationale Team en deze wordt gespeeld bij HSV Giants te Hengelo.


 

Met enkele wervelende acties trakteerden de softbalsters van Oranje vrijdagavond de 500 toeschouwers bij Giants in Hengelo op een wervelende show. De ploeg walste op sportpark Slangenbeek met  13-1 in vier innings over tegenstander Duitsland.

Het regende in deze wedstrijd, waarin bondscoach Craig Montvidas jubileerde vanwege zijn 150e wedstrijd op de bank, doubles en triples. Triples kwamen er van Britt Vonk en Saskia Kosterink, die beiden eerder bij het Enschedese Tex Town Tigers speelden, en Nathalie Gosewehr. Eva Voortman debuteerde in het grote Oranje met twee honkslagen.

De ontmoeting in Hengelo vormde het begin van een reeks van elf wedstrijden ter voorbereiding op het wereldkampioenschap dat later deze maand in Haarlem begint. Nederland treft op 15 augustus grootmacht de Verenigde Staten. Het WK wordt voor het eerst in Europa gehouden.

Bij Oranje ontbreekt Rebecca Soumeru, die ooit uitkwam voor het Oldenzaalse Run’71. Zij hoorde bij de laatste vier speelsters die afvielen voor de nationale selectie.

Na afloop volgde een bijzonder moment. Het binnenveld stroomde vol met familie, vrienden, clubgenoten en de Oranje-ploeg. Eerst werd Marije ten Thij, speelster van Tex Town Tigers en oud-international, bedolven onder rozen. De Enschedese Dinet Oosting uit de nationale selectie, in 2013 nog de beste van het Europees kampioenschap, ging op de knieën. De  huidige speelster van Olympia Haarlem vroeg Ten Thij ten huwelijk. Een daverend applaus was het gevolg na het ja-woord van Ten Thij.

Foto's van dit evenement