De Club

Honk-en Softbalvereniging A.T.C.-65 naderhand GIANTS.     

10 juni 1970, 10 juni 2010.

Het ideaal om in Hengelo te kunnen honkballen ontstond in 1969 na een bezoek te hebben gebracht aan de Haarlemse Honkbalweek. Maar waar begin je en hoe realiseer je dat. Internet bestond nog niet. Dus dan maar naar de bibliotheek en daar vind je wat je zoekt, namelijk het adres van de honkbalbond. Al heel snel kwam er een bericht binnen welk pad bewandeld moest worden. Als prettige bijkomstigheid kan en mag een nieuw op te richten vereniging een beroep doen op het Bleesing Fonds dat voor één team een complete uitrusting verzorgd.

Over het wel en wee van de honkballerij werden in de bibliotheek afdrukken gemaakt en werd er thuis een verhaal geschreven voor de krant met snode bedoelingen. Dat verhaal werd overgenomen door het Hengelo’s Weekblad en ook kwam het verhaal in de Stork’s Fabrieksbode. Buiten alle verwachtingen om kwamen aanmeldingen binnen en stond de trein op de rails. Er waren spelers, er was materiaal, maar nu nog een veld.

Theo van der Meyden legde contact met de omnivereniging A.T.C.’65 en zo werd de club een onderdeel van deze vereniging. Contact werd toen opgenomen met de T.H., (huidige U.T.) om gebruik te mogen maken van hun honkbalveld en zo werd daar gespeeld tot 1982. Bij de opening van het nieuwe clubhuis van ATC’65 door de wethouder van sportzaken gaf de wethouder de vereniging te verstaan dat zolang hij de portefeuille van sportzaken beheerde er in Hengelo geen honkbalveld zou komen.

In 1981 neemt wethouder van de Vegte, afkomstig uit Haarlem en een fan van de Haarlem Nicols, de portefeuille over en speelde de club vanaf 1982 op Sportpark Veldwijk en kon men gebruik maken van de kantine van de voetbalscheidsrechters. In 1987 Ging A.T.C.’65 alleen als voetbalvereniging verder en werd het honkbal zelfstandig, voorlopig onder de naam A.T.C.’65 maar dit was geen optie.

In december 1996 veranderde de vereniging van naam en ging het prille leven in als Honk- en Softbalvereninging Giants, dit aan de vooravond van de verhuizing naar Sportpark Slangenbeek.
Sportpark Slangenbeek werd voor Giants de derde locatie of te wel de naam van het clubhuis "het derde honk".

Deel op social media